Kontakt

Društvo vinogradnikov
Šmarjeta
Šmarjeta 66
8220 ŠMARJEŠKE TOPLICE

Vremenska napoved

Vreme na slovreme.net

bilten2017

 

bilten

Bilten ob 20. obletnici društva

Projekti ESRR

Projekti ESRRŠmarješki izvir cvička

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše storitve in funkcionalnosti.

Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Prikaži podrobnosti

Dovolim piškotke

Vinogradniško potepanje po Prekmurju

 

V soboto, 23.11.2019 se bomo ob 6. uri izpred občinske stavbe v Šmarjeti odpravili na vinogradniško potepenje v Prekmurje.

Odhod avtobusa ob 6:00 in vožnja proti Prekmurju. Naš prvi postanek bo v Prekmurski prestolnici Murski Soboti, kjer se nam bo priključil tudi lokalni turistični vodnik, enolog. Sprehodili se bomo po Murski Soboti in imeli čas za kavo ali napitek. Naslednji postanek bo v šunkarni Kodila. "Ko veš, kaj ješ!" Slogan, ki ga živijo že tri generacije šunkarne. Ogledali si bomo prekmursko šunkarno in zorilnice, degustirali prekmursko šunko, kuhano šunko, domači črni kruh ter zraven spili 1 dcl belega vina + 1 dcl mineralne vode. Pot nas bo v nadaljevanju vodila do vinske kleti Marof.  Tu z velikim spoštovanjem in posluhom do narave skrbno negujejo 100.000 trt na najlepših obronkih Goričkega. Ogledali si bomo sodobno vinsko klet za tradicionalno pridelavo vin in izvedeli marsikaj o okolju prijaznem vinogradništvu. Seveda bomo odlična vina tudi poskusili.

Sledi kosilo  na izletniški kmetiji, ki leži na hribu sredi vinogradov. Kmetija znana tudi po tem, da se večina družinskih člano spozna tudi na lončarstvo, zato bomo imeli tudi prikaz lončarske obrti in možnost nakupa lončenih izdelkov. Na koncu si bomo ogledali še klet z največjo čutaro v Sloveniji ter veliko putro, ki je predlagana za vpis v Guinessovo knjigo rekordov. Seveda bomo poskusili tudi njihova vina. Naš naslednji postanek bo v Strehovcih, v vinski kleti na čudoviti razgledni točki nad prekmursko ravnico. Več kot 200 let stara, s slamo krita"cimprača" skriva vinsko klet, v kateri je vse tako kot nekoč. Novejša vinska klet je enakega videza, delana z dušo, za razvajanje človeških čutov, klet polna življenjske energije. Tu bomo imeli zaključno degustacijo odličnih vin. Sledi vožnja proti domu in prihod domov v poznih večernih urah.

Polna cena strokovne ekskurzije je 69 eur.

Del zneska bo pokrilo društvo. Tako bo cena 55 eur/osebo.

Prijave zbirata: Brigita Kocjan (031 378 768) in Izidor Cvelbar (041 590 830)

Prijavite se čim prej, zaradi potrebne organizacije.